Aké možnosti ubytovania ponúka nádherný Londýn? Pozrite si tieto netradičné ponuky a porovnanie cien v jednotlivých štvrtiach

1985

 

Ubytovanie v Londýne

Zamračený, upršaný ale hlavne krásny, historický a atmosferický  Londýn. Toto mesto zažíva nápor turistov v posledných rokoch aj vďaka lacným letenkám. Každú chvíľu je nejaká cestovka, ktorá vás odvezie do Londýna a späť za 40€ alebo menej.

Ak idete na dovolenku do Londýna a už ste si hľadali ubytovanie, tak vás takmer určite zaskočili vysoké ceny. Londýn je týmto nechválne známy, či už ide o hotely alebo kúpu bytu. To samozrejme neznamená že tu nenájdete ubytovanie aj za 30 libier za noc, no väčšinou ceny začínajú (na jednu noc, pre dve dospelé osoby) na 70 librách (cca 80€).

Bývali ste v Londýne? Do komentára sa podeľte o váš tip !

Klasické ubytovanie v Londýne

Ak sa chcete vyhnúť vysokým cenám za ubytovanie tak hľadajte miesta hlavne mimo centra. Nepísaným pravidlom je, že čím ďalej tým lepšie, no potom už musíte priplácať za dopravu a nie vždy sa to oplatí.

Priemerne najlacnejšou štvrťou je Newham s priemernou cenou 99 libier za noc no zároveň je to štvrtá najlepšie hodnotená štvrť z celého Londýna. Najdrahšou štvrťou je centrum s priemernou cenou 220 libier za noc no zároveň je to aj priemerne najlepšie hodnotená štvrť v meste.

Londýn
Foto od szeke

Ceny

Hľadanie lacného ubytovanie vie byť náročné, no ak zúžite hľadanie len na určitú časť mesta, tak sa vám vie práca poriadne uľahčiť. Prieskum 1193 hotelov v 9 mestských štvrtiach (pričom každá má aspoň 50 hotelov) nám ukazuje priemerné ceny každej oblasti v Londýne.

 

Kvalita

Nižšie ceny väčšinou znamenajú aj pokles kvality ubytovania, no Newham nemá najhoršie hodnotenia aj napriek tomu, že je najlacnejší. Priemerné hodnotenia sú:

  • Centrum mesta – 86,24
  • Southwark – 82,58
  • Tower Hamlets – 79.28
  • Newham – 78,27
  • Islington – 77,91
  • Camden – 75,86
  • Kensington and Chelsea – 75,44
  • Westminster – 75,21
  • Hammersmith and Fulham 73,18

 

Ako môžete vidieť, tak vyššia cena neznamená nutne vyššiu kvalitu. Tento prieskum je z roku 2016, čiže niektoré čísla sa pravdepodobne zmenili no stále je dosť aktuálny. Prieskum taktiež ukázal, že turisti z Nemecka volia skôr hotely na východnej strane Londýna, zatiaľ čo turisti z Talianska volia radšej hotely na západnej strane Londýna.

 

Odporúčania

Ak budete hľadať hotely, tak stránky ako Booking.com alebo Airbnb.com zvyknú mať tie najvýhodnejšie ponuky. Obe stránky taktiež majú praktickú mapu, ktorá robí hľadanie ubytovania o dosť priehľadnejšie v takomto veľkom meste.

Doprava v Londýne môže byť dosť mätúca a aby ste sa vyhli drahým taxíkom, tak si skontrolujte či sa vaše ubytovanie nachádza niekde v blízkosti zastávky metra alebo MHD. Taktiež ak chcete navštíviť väčšinu atrakcií v Londýne, tak zvážte zakúpenie London Pass, k čomu dostanete zľavy na atrakcie a nebudete musieť čakať v dlhých radoch.

 

 

 

Netypické ubytovanie v Londýne

Je málo dôvodov k tomu, aby ste počas dovolenky ostávali v nezaujímavých a starých ubytovaniach. Je to síce lacnejšie, no netypické ubytovanie dokáže dovolenku skutočne spestriť.

 

Kráľovská „plavba“

Spojené kráľovstvo bolo takmer počas celej svojej existencie známe ako námorná veľmoc a aj dnes sa jej flotila zaraďuje medzi najväčšie na svete. Tak čo napríklad sa ubytovať v hoteli, ktorý by vám to mohol pripomínať? Jachtový hotel (botel) Sunborn je pre vás skvelou možnosťou!

Nečakajte však žiadne malé kajuty! Na tejto jachte si užijete veľké miestnosti s výhľadom na rieku. Hotel je zakotvený v Prístave kráľovnej Viktórie a nestojí ani prehnane veľa v porovnaní s ostatnými možnosťami ubytovania. Ak kupujete lístok na poslednú chvíľu, tak zaplatíte od 160€ na noc, no ak si rezervujete miesto v predstihu, tak pre dvoch zaplatíte už od 120€ za noc!

 

Noc ako v zoo

Ak sa budíte skôr než ste plánovali pretože vášho suseda napadlo vŕtať do steny o 7 ráno, ešte k tomu cez víkend, tak sa asi cítite ako v zoologickej záhrade. No v Londýne sa tak nemusíte len cítiť! Gir Lion Lodge ponúka ubytovanie v luxusných domčekoch práve v srdci Londýnskej Zoologickej Záhrady. Cena je síce trochu strmá, ale dostanete k ubytovaniu aj mnoho ďalších bonusov.

Ak sa rozhodnete sem ísť, tak cena zahŕňa:

  • Drink na privítanie
  • Tri exkluzívne prehliadky zoo (pri západe slnka, v noci a ráno)
  • Samozrejme ubytovanie na noc (dvojitá posteľ alebo dve osobytné)
  • Dvojchodovú večeru
  • Slávne anglické raňajky
  • Vstup zdarma do Zoo na dva dni
  • Parkovanie

 

Toto všetko vás bude stáť 378 libier (cca 430€) pre dvoch. Ak so sebou chcete zobrať aj deti, tak za každé je príplatok 50 libier. Ak si objednáte izbu v predstihu, tak dostanete zľavu 10%. Aj vďaka tomu sú izby rezervované na mesiace dopredu.

Umelecký raj

Toto je jeden z najzvláštnejších hotelov, ktoré v Londýne (a možno aj v celom Spojenom Kráľovstve) nájdete. Na opačnej strane oproti Prírodovednému Múzeu leží skvelý malý hotel, ktorý sa výrazne líši od ostatných hoteloch, v ktorých prevládajú kľudné a tlmené farby. V tomto hoteli na vás z každej strany svieti svetlo inej farby a vy neviete kam sa pozerať skôr.

Aby toho nebolo málo, tak v hoteli nájdete aj 8 rôznych výstavných galérii umenia, ktorých diela sa pravidelne vymieňajú. Ak vám neprekáža si „trochu“ priplatiť, tak si môžete prenajať izbu s vlastnou vírivkou. Dvaja ľudia sa sem na jednu noc ubytujú za najmenej 200€.

Kapsulový hotel

Možno ste už počuli o novom type hotelov v Japonsku, kde si prenajmete len jednu kapsulu na noc a nie celú izbu. Tak tento typ ubytovania sa už rozmáha aj do iných krajín a prišiel dokonca aj do Londýna! St Christopher’s Inn Village je prvý takýto kapsulový hotel v Londýne a má fantastickú lokalitu v centre mesta a neďaleko sa nachádza aj stanica metra.

Čo je hlavnou výhodou takýchto hotelov? Samozrejme cena. V tomto hoteli sa vyspíte už od 17€ za noc.

kapsulový hotel

 

 

 

Zdroje

Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre