Čína deťom obmedzí hranie videohier na pár hodín týždenne

316

Maloletí budú môcť hrať videohry len jednu hodinu v piatky, víkendy a sviatky.

Pxhere

Čína nariadila vývojárskym spoločnostiam, aby zredukovali služby pre mladých ľudí. Snažia sa tým obmedziť to, čo vláda opísala ako “závislosť mladistvých na videohrách”.

Podľa nových nariadení môžu neplnoletí hrať hry len jednu hodinu v piatky, víkendy a sviatky. Využiť na to môžu čas medzi 20:00 – 21:00 v dané dni.

Spoločnosti poskytujúce tento druh zábavy budú mať zakázané poskytovať ich mimo vyhradeného času a budú musieť zabezpečiť systém overovania užívateľov.

S poslednou podmienkou prišla vláda, pretože neplnoletí používali ID cudzích dospelých ľudí, len aby obišli pravidlá. Predtým mali dovolené hrať hry hodinu a pol denne a tri hodiny počas sviatkov.

Nové nariadenie zvýši frekvenciu a intenzitu inšpekcií vývojárskych spoločností – bude sa dbať na to, aby zaviedli časové limity pred obrazovkami a systémy proti závislosti na videohrách.

Štátny zamestnanec, ktorý dohliada na trh videohier, povedal, že cieľom nariadenia je efektívne chrániť fyzické a psychické zdravie maloletých. Čínske spoločnosti to upozorňuje na to, aby vždy dbali na spoločné dobro a aktívne reagovali na obavy spoločnosti.

Pxhere

“Zásahy Pekingu do zábavného priemyslu už dlhšie upozorňujú na potrebu chrániť maloletých. Vláda sa vždy snažila obmedziť vystavovanie ľudí niečomu, čo nazýva vysoko návykovým zvykom,” uviedol Rui Ma, čínsky analytik v Spojených štátoch. “Vôbec by ma neprekvapilo, keby najbližšie mesiace priniesli ďalšie nariadenia, ktoré budú mať chrániť deti pred nebezpečenstvami internetu.”

Nové pravidlá prišli uprostred pekingských zásahov do čínskych gigantov, ako napríklad Alibaba Group a Tencent Holdings.

Začiatkom tohto mesiaca, Tencet, svetovo najvýnosnejšia vývojárska spoločnosť, prisľúbila, že obmedzí mladistvých v hraní ich hry po tom, čo im kvôli štátnym vyjadreniam klesli akcie.

V júli Tencet zaviedla funkciu rozpoznávanie tváre, aby predišla deťom vydávajúcich sa za dospelých ľudí.

Čínska vláda má bohatú históriu v zasahovaní do online priestoru. V roku 2018 na viac než osem mesiacov pozastavila vydávanie licencií pre videohry.

Donedávna bolo odvetvie počítačových hier vďaka mladistvým veľmi výnosnou oblasťou, no v posledných mesiacoch štátne média neustále upozorňujú na závislosť na videohrách.

Pondelkové vyhlásenie bude pravdepodobne spúšťačom rôznych reakcií čínskych spoločností na trhu. Každopádne, Tencet sa vyjadril, že mladí ľudia tvoria veľmi malé percento ich zisku.

Zdroj

Ivana Božiková
Zdravím, volám sa Ivana a študujem filológiu v Banskej Bystrici. Rada čítam, píšem, zisťujem a vymýšľam, cestujem, spoznávam, smejem sa a nepohrdnem ani dobrým jedlom. Teší ma!
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre