Najstaršiu mapu Londýna sprístupnia verejnosti už tento mesiac

325

Hlavné mesto Anglicka prešlo za posledné storočia drastickými zmenami. Pred stavbou Gherkinu, London Eye a Big Benu bolo mesto plné návnad na medvede a polí. A dnes sa môžu súčasní obyvatelia a turisti pozrieť na to, ako vyzeralo pre 450 rokmi.

london photo
derwiki/Pixabay

Civitas Londonium, londýnska mapka zhruba z roku 1570, bola vytvorená neznámym výtvarníkom a do dnešného dňa sa zachovali len tri výtlačky. Bola predmetom významných výskumov už od 16. storočia.

Zdroj: MentalFloss

Artefakt je verejnosti prístupný v Metropolitnom archíve v Londýne a je súčasťou výstavy s názvom Veľkolepé mapy Londýna. Návštevníci majú možnosť vidieť aj iné kartografické objekty z histórie mesta, ako napríklad mapu z 19. storočia, ktorá zobrazuje šírenie infekčných chorôb.
Výstava sa otvára v pondelok 11. apríla a potrvá do stredy 26. októbra.

Zdroj

Ivana Božiková
Zdravím, volám sa Ivana a študujem filológiu v Banskej Bystrici. Rada čítam, píšem, zisťujem a vymýšľam, cestujem, spoznávam, smejem sa a nepohrdnem ani dobrým jedlom. Teší ma!
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre