Metro v Stockholme: Čakanie, ktoré si zamilujete

1329

Síce na Slovensku o metre môžeme zatiaľ iba snívať, ale väčšina z nás má tieto podzemné tunely zafixované ako temné miesto, kde v tom lepšom prípade narazíte na podivné indivíduum a v tom horšom na zmutované potkany. Do kroku vám robí svetelnú šou preblikujúci neón a neviete sa dočkať, kým budete konečne vonku. A práve tieto pocity sa rozhodli zmeniť v Stockholme. Pozrite sa, ako tu vyzerajú zástavky.

Stanica T-Centralen

 

1

 

2

 

Solna Centrum

3

Stockholmské metro spustilo svoju prevádzku v roku 1950 a dnes sa používa 100 zástavok. Zaujímavosťou je, že iba 47 z nich je podzemných a 53 je nad zemou. To však nie je tou hlavnou zaujímavosťou – viac ako 90 staníc sa môže pochváliť svojim umeleckým spracovaním. To je obrovská výhoda stockholmského metra – za cenu lístku sa nielen zveziete, ale pozriete si výstavu v jednej z najčarovnejších galérií na svete.

Rådhuset

4

Kungsträdgården

5

6

Stadion

7

 

Hötorget

8

Tensta

9

 

10

 

Thorildsplan

11

 

12

 

Ak chcete nájsť ďalšie tipy na čarovné miesta a nielen v Stockholme, navštívte cestovateľský

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre