Ako si vybrať to najlepšie ubytovanie cez Airbnb a ušetriť

821

Poznáte aplikáciu Airbnb? Vďaka nej môžete bývať napríklad v centre Amsterdamu v krásnom byte s dokonale zariadenou kuchyňou a zaplatíte zlomkovú cenu ako za hotel. Vyskúšate to?

 

Airbnb je niečo inzertný portál, kde majitelia ponúkajú svoje príbytky po celom svete na krátkodobý prenájom. Zadáte dátum, vyberiete si destináciu a to, čo chcete izbu zdieľať, mať ju sami pre seba alebo si chcete prenajať rovno celý byt a potom sa už len prehrabávate v ponukách. Ako si však vybrať tú najlepšiu?  Registrácia do airbnb tu 

 cestovanie

3 dobré rady:

  • Vyberajte si novinky. Nebojte sa vybrať si ubytovanie, ktoré ešte nemá žiadne hodnotenia a má podozrivo nižšiu cenu v porovnaní s ostatnými ponukami v danej lokalite. Keď dá inzerent/majteľ bytu svoj byt do ponuky, zvyčajne ponúkne nižšiu cenu, aby si overil, či oň bude záujem a zároveň nazbieral prvé pozitívne hodnotenia, po ktorých si cenu zvýši. Ak si hľadáte ubytovanie na dlhší čas dopredu, je možné, že medzitým už prvé hodnotenia pribudnú, tak to z času na čas skontrolujte.
  • Pozrite si Google Maps . Väčšina ponúk má uvedenú presnú adresu, niektoré len ulicu, ale ani to vám nebráni v tom, vybrať sa na prechádzku ešte skôr, ako vo vašej destinácii pristanete. Prezrite si mapy, či je inzerovaná ponuka naozaj tak blízko k centru, či je vchod čistý a prístup bezpečný a pokojne si aj naplánujte trasu z letiska či zo stanice. Ušetríte čas aj nervy.
  •  Platba a storno podmienky. Niektorí majú storno podmienky prísne, niektorí mierne, vždy je to však o dohode s majiteľmi. Cez Airbnb je vaša platba v bezpečí – pri rezervácií zaplatíte priamo Airbnb, tí vaše peniaze strážia a na účet majiteľa bytu ich pošlú až po prvej noci strávenej v ubytovacom zariadení. Ak by ste prišli na miesto a nikto by sa vám napríklad nehlásil, kontaktujte Airbnb a oni vám poradia, ako máte postupovať.

airbnb

Nezabudnite cez správy v aplikácií ani na webe si nemôžete posielať linky ani mailové adresy, aby sa nestalo, že pri rezervácií obídete Airbnb. Chránia seba aj vaše peniaze a bezpečnosť, tak sa to nesnažte obísť. Ak vám hostiteľ ponúka takú možnosť a núka vám aj zľavu, ruky preč.

 

Páčia sa vám naše tipy? Chcete sa dozvedieť viac? Sledujte náš

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre