Mount Everest je pokrytý odpadkami. Pozrite si nové zábery z najvyššej hory sveta

2691

Ak ste si mysleli, že Mount Everest je len čistá nedotknutá príroda, mýlili ste sa. Nové zábery z najvyššej hory sveta ukazujú, ako to tam vyzerá po turistoch. 

To, čo bolo kedysi nedotknutým zázrakom prírody, je teraz miesto plné odpadkov. Na fotografie a videá z Mount Everestu reagujú mnohé organizácie, ale aj bežní ľudia, ktorým sa nepáči správanie turistov. Organizácie sa k situácii vyjadrili, že je na čase niečo robiť. Navrhujú upraviť predpisy a nariadenia, aby sa všetok odpad nosil z hory naspäť. 

Zdroj: Youtube

Práve náročný výstup a izolovanosť hory znemožňuje zvážať nielen odpad, ale aj telá horolezcov, pre ktorých sa stal Mount Everest osudným. Ako sa bude situácia vyvíjať zatiaľ nie je jasné, zostáva nám však len dúfať, že sa to bude zlepšovať. 

ZDROJ

Lucia Gajdošová
Ahojte :) Volám sa Lucia a aktuálne pracujem v marketingovej agentúre. Som milovníčkou kníh, kávy, cestovania a spoznávania nových miest. Popri práci sa venujem aj foteniu a sociálnym sieťam.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre