Toto sú jedne z najšialenejších, no zároveň najzaujímavejších ciest na svete

855

Nikdy neviete kam vás cesty zavedú a niekedy neviete ani to, ktorá je tá správna. No v tomto prípade je to úplne jedno. Predstavíme vám totiž niekoľko zaujímavých ciest, ktoré sa oplatí prejsť a nič viac k tomu nepotrebujete. Budete mať z toho ozajstný zážitok.

Niektoré z ciest sú však nebezpečné a musíte si dávať pozor, no všetky sú neuveriteľne krásne aj jedinečné. Kdekoľvek sa rozhodnete ísť, nezabudnite vopred skontrolovať podmienky a urobte všetko pre to, aby ste na danej ceste boli v bezpečí.

Millford Road, Nový Zéland

Foto od youtube

Ide o novozélandskú štátnu diaľnicu, ktorá spája Southland Gore s Milford Sound. Považuje sa dokonca za jednu z najnebezpečnejších ciest na svete. Lavínové nebezpečenstvá sú tam veľmi častým problémom a niekedy je kvôli ním táto cesta úplne uzavretá.

Ruta 40, Argentína

Foto od wikimedia

Známa trasa, ktorá pozdĺžne pretína Argentínu, je dlhá takmer 5 000 km. Poskytuje nezvyčajný pohľad na podnebie a skutočne rôzne kultúry krajiny v troch regiónoch: Patagónii, Cuyo a na Severozápade. Prechádzanie osamelou, na viacerých miestach aj nespevnenou trasou by mohlo byť pre odvážnych extra zaujímavým výletom.

Amalfi Drive, Taliansko

Amalfi Drive italy fotografia
Foto od taver

Túto cestu sa oplatí vidieť nielen cez deň, ale aj v noci. Je tam neskutočne krásna okolitá krajina, ktorú dotvárajú malé pobrežné mestečká. Choďte sa tam pozrieť a určite neoľutujete, práve naopak. Taliansko ma viacero veľmi zaujímavých ciest a toto je jedna z nich.

Historic Columbia River Highway, Oregon

Foto od youtube

Prvá malebná diaľnica v USA, ktorá bola ocenená ako národná historická pamiatka. Navrhli ju ešte v roku 1913 tak, aby vyzdvihla najmä tamojšie vodopády, čo nebolo vôbec ľahké. Dokonale však tento zámer splnili. Zrejme nenájdete miesto, kde by sa nedala urobiť dokonalá fotografia.

The Atlantic Roadway, Nórsko

Foto od flickr

V roku 2005 sa o nej v Nórsku hlasovalo ako o „inžinierskom úspechu storočia“. Cesta spája Averøy s pevninou a cesta taktiež vedie cez sériu malých ostrovov, pričom ponúka až 8 mostov. Úsek je nabitý krásnymi pobrežnými scenériami, ktoré sú v tejto jedinečnej krajine samozrejmosťou.

Grossglockner High-Alpine Road, Rakúsko

Foto od wikimedia

V Rakúsku nenájdete v tomto smere horšie hory ako Grossglockner, ktoré sa vypínajú až do výšky 3 800 m.n.m.. Počas cesty budete mať čo skúmať a budete mať dočinenia s naozaj kadečím. Od stretnutia so svišťami až po jedinečné panoramatické výhľady. V lete ju obľubujú najmä motorkári.

Tunel Guoliang, Čína

Foto od youtube

Vytesali ho do pohoria Taihang a vedie tadiaľ jedna z najstrmších ciest na svete. Tunel postavili len v roku 1972, predtým tam viedla cesta iba cez skaly. Bola extrémne nebezpečná a jediná, ktorá spájala Guoliang s Huixianom v čínskej provincii Henan. Dnes je tunel dostatočne široký a vysoký, no aj veľmi zaujímavý.

Passage du Gois, Francúzsko

Foto od wikimedia

Ostrov Noirmoutier s obcou nachádzajúcou sa na pevnine – Beauvoir-sur-Mer, prepája takmer 5 km dlhá cesta, ktorá je prístupná len počas odlivu, pretože inak je pod vodou. Celý región je veľmi obľúbený a ponúka veľa príležitostí pre turistiku, šport, ale ľudia tam vyrážajú taktiež za krásnymi plážami a iným. Navyše, veľkým magnetom je neďaleké historické mesto Nantes, ktoré ponúka kostoly či múzeá.

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre