Nepáčili sa mu budovy v barcelonských uliciach, a tak sa rozhodol zmeniť ich svojimi dielami

574

Pokiaľ ide o pouličné umenie alebo aj inak zvané „graffiti“, tak v pohľade na neho sú ľudia rozdelení do dvoch skupín. Jednu skupinu tvoria ľudia, ktorí sú jeho veľkými fanúšikmi, zatiaľ čo ľudia z druhej skupiny práve naopak – považujú to len za vandalizmus. Ak však patríte do tej prvej skupiny, tak tieto graffiti kresby zdobiace ulice Barcelony si nemôžete nechať ujsť.

Na svedomí ich má umelec vystupujúci pod menom EFIX a za úlohu si dal skrášliť mesto. 30-ročný umelec z Barcelony je však aj grafikom a hudobníkom. Svoje umenie používa na opravu škaredých častí mesta, ako sú praskliny v betónových stenách, rozbité rúry, a iné nedokonalosti. Tvorí vtipné karikatúry a ilustrácie popkultúrnych postáv, ktoré sa dokonale hodia do prostredia a dokonale sa tam hodia. „Najviac pracujem s postavami Disneyho a tiež so Simpsonovcami,“ povedal umelec.

Kariéru začal pred piatimi rokmi, keď si začal všímať nepekné časti barcelonských budov.Na street arte sa mi najviac páčia predovšetkým emócie, ktoré moje diela u ľudí všeobecne vyvolávajú. Keď dokončím dielo sadnem si na ulicu a sledujem ako sa divia okoloidúci, najmä deti. Je to taký príjemný pocit vidieť úsmev na tvári ľudí, ktorí tieto diela sledujú. A osobnejšie sa mi páči pocit, že niečo dávam, bez toho, aby som niečo na oplátku očakával. Pouličné umenie ma práve toto naučilo a je to skutočne prospešné pre život,“ povedal šikovný chlapík.

Vychutnajte si už ale jeho tvorbu:

 

 

Zdroj

Foto: Boredpanda

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre