Aktuálne správy #126: V Austrálii dosiahli vedci rekordnú rýchlosť internetu 44,2 terabitov za sekundu a americké námorníctvo testuje laser, ktorý dokáže zničiť letiace lietadlo

3442

Prinášame vám najaktuálnejšie správy, zaujímavosti a informácie, ktoré vám poskytnú prehľad o dianí vo svete. Dnes sa dozviete o tom aká je nová rekordná rýchlosť internetu, o bionickom oku, ktoré môže v budúcnosti nahradiť ľudské oko, alebo o štúdii, ktorá údajne našla kľúč k šťastiu.

 

 

Vedci použili optický čip, ktorý obsahuje stovky infračervených laserov na prenos dát cez existujúcu komunikačnú infraštruktúru mesta Melbourne. Najrýchlejší komerčný internet je momentálne v Singapure, kde dosahuje priemernú rýchlosť 197,3 megabitov za sekundu. Momentálne sa hľadá spôsob ako dostať ultra rýchly internet na komerčnú úroveň.

 

 

Vedci z USA a Hong Kongu vytvorili syntetické oko, ktorého senzory napodobňujú fotoreceptory v ľudskom oku. Momentálne má kvôli nízkej koncentrácii senzorov oko problém vytvárať obrazy vo vysokej kvalite, ale vedci veria, že s technologickým pokrokom môže syntetické oko prekonať to ľudské.

 

 

Výsledky štúdie naznačujú, že ľudia sú šťastnejší keď majú pestrú každodennú rutinu, navštevujú nové miesta a majú rôznorodejšie zážitky. Predchádzajúce štúdie poskytli podobné výsledky aj u zvierat.

 

 

V prípade, že ste zmeškali predchádzajúcu časť, môžete to napraviť na tomto odkaze.

 

Zdroj: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre