Zaujímavosti ku káve, ktoré ti zaručene rozšíria obzory #1465 – v Nórsku funguje Slow TV, ktorá vysiela niekoľko stohodinové spravodajstvo z krajiny a v Taiwane je každá účtenka z obchodu zároveň vstupenkou do lotérie

6143

Vedeli ste. že v Nórsku funguje Slow TV, ktorá vysiela neprerušované, niekoľko stohodinové spravodajstvo z krajiny? Počuli ste o tom, že v Taiwane je každá účtenka z obchodu zároveň vstupenkou do lotérie? Aj o týchto faktoch si prečítate v dnešných zaujímavostiach ku káve.

Fidel Castro bol posadnutý zmrzlinou, raz skonzumoval 18 kopčekov na jedno posedenie. Jeho láska k zmrzline ho inšpirovala k implementácii plnohodnotného mliekarenského priemyslu na Kube a dokonca si otvoril vlastnú zmrzlináreň.

V roku 1986 bolo St. George’s Place v Glasgowe premenované na Nelson Mandela Place. Bola to adresa juhoafrického konzulátu, čo ich nútilo používať meno ich najslávnejšieho politického väzňa vo všetkej korešpondencii.

V Taiwane je každá účtenka z každého obchodu v krajine zároveň vstupenkou do vlády riadenej lotérie s najvyššími cenami v hodnote až 300 000 amerických dolárov.

Ak vás vypočúvajú úrady v USA a vy sa rozhodnete mlčať v odpovedi na konkrétnu otázku, toto mlčanie môže byť samo osebe považované za dôkaz viny, pokiaľ konkrétne neuvediete, že sa dovolávate svojho práva mlčať podľa 5. dodatku.

Slow TV je veľmi dlhé spravodajstvo o všedných, obyčajných udalostiach, ktorých je v Nórsku obrovské množstvo. Národný vysielateľ NRK pravidelne vysiela programy ako 376-hodinová plavba loďou, 60 hodín spevu zborov a 12 hodín pletenia. Kratšie predstavenia zahŕňajú prednášku o posledných 200 rokoch Nórska v 200 minútach.

Mnohí čínski vojaci, ktorí prišli do kontaktu s demonštrantmi na Námestí nebeského pokoja, odmietli strieľať na civilistov. Jeden úradník dokonca odmietol poslúchnuť rozkazy predstieraním, že žiadne správy nedostáva. Došlo dokonca k bojom medzi rôznymi jednotkami kvôli násiliu voči civilistom.

Málo? Tak hor sa na predošlú časť

Zdroj: 1234567 

Alexandra Rakučiaková
Ahojte, volajú ma Alex. Som vášnivá knihomolka, no baví ma aj varenie, krížovky, kvízové súťaže, spoločenské hry a zo všetkého najviac zbožňujem hokej. Vyštudovala som síce právo, no veľkú lásku som našla práve v žurnalistike. Prajem pohodové čítanie :-)
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre