Kanaďanka vyhrala valcovanie syra po tom, čo sa zrazila do bezvedomia

439

V anglickom Gloucestri sa každoročne koná bizardná súťaž, v ktorej súťažiaci naháňajú syrové koleso dole strmým kopcom. Tototročná víťazka splnila neľahkú úlohu prejsť cieľovou čiarou, avšak neostalo to bez zranení.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Juniper Tours (@junipertours)

Na rozdiel od mnohých súťažiacich, nestrávila Delaney Irving veľa času v tréningovom móde. Nápad 19. ročnej kanaďanky bol pomerne spontánny po tom, čo sa v rámci niekoľko týždňovej dovolenky po Európe ocitla v Gloucestri. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Somerdale International Ltd (@somerdalecheese)

Súťaž je teoreticky jednoduchá, obľúbený bochník syra Double Gloucester sa kotúľa po kopci Cooper’s Hill neďaleko Gloucesteru. Vďala svojej váhe dosahuje slušnú rýchlosť, a tak sa súťažiaci, ktorí za ním dole kopcom bežia musia celkom ponáhľať. Ak len dúfajú, že ho chytia a nezrania sa pri tom ako mladá kanaďanka.

„Pamätám si, že som si udrela hlavu, pamätám si, že ma to bolelo a pamätám si, ako som sa zobudila v lekárskom stane“

Napriek ostatným nadšencom sa jej podarilo dostať sa na koniec kopca, ako prvej a stať sa víťazkou v ženskej kategórii. Delaney Irving je zároveň prvou kanadskou víťazkou v histórii podujatia. To sa datuje až do roku 1826.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Delaney (@delirving)

Zranenia pri valcovaní syra, niet sa čomu diviť, nie sú žiadnou výnimkou. Manažér operačného výcviku pre miestnu záchrannú službu tvrdí, „Zvyčajne máme v priemere okolo 3040 ľudí, ktorí potrebujú liečbu“.

Napriek chvíľkovému bezvedomiu CT hlavy ukázalo, že Irving neutrpela žiadne vážne škody z víťazného pádu. Z Cooper’s Hill odišla po vlastných síce s modrinami no s hlavnou cenou 7 kilovým syrom.

 

Zdroj

Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre