Plastickí chirurgovia úspešne nahrádzajú palce na ruke za palce z nôh

2112
thumb fotografia
Foto od Rochelle, just rochelle

Plastickí chirurgovia sú špecialisti v pretváraní častí ľudského tela. Možno sa zdá, že iba napravujú nosy a robia umelé prsia, ale ich práca sa zďaleka nepohybuje len v týchto typoch operácií. Ich prácou je taktiež obnovovanie tvaru a funkcie poškodených častí tela alebo presúvanie kože z jedného miesta na iné, za účelom ošetriť hlboké poranenie. Na nápravu ústnych rázštepov alebo popálených tvárí používajú často neporušené časti tela. Občas sa ale stáva, že k dispozícii nie je žiadna jednoduchá náhrada alebo druh kože, ktorý by na dané miesto pasoval.

Ako príklad si vezmime palec na ruke. Ľudia, ktorí oň prídu, spolu s ním prídu aj o schopnosť vykonávať jednoduché funkcie ako sú odomykanie dverí, písanie alebo úchop mincí. Palec sa podieľa takmer na všetkých funkciách vykonávaných rukou. Je to skutočne veľmi dôležitý prst a takmer nikto z nás si nevie predstaviť, aký zložitý môže byť život bez neho.

Na ľudskom tele však nie je žiaden takýto palec navyše, a tak zaňho musia plastickí chirurgovia hľadať náhradu na nohách. Ide o procedúru, ktorá sa nazýva presun palca. Možno vám to vyznie ako fikcia, ale na Zemi existuje množstvo ľudí, ktorí si týmto zákrokom prešli a majú vďaka nemu omnoho jednoduchší život. Ak je operácia prevedená správne, palec z nohy pracuje na ruke skoro rovnako dobre ako pôvodný.

ZDROJ

Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre