Muža našli v medvedej jaskyni živého aj napriek tomu, že tam bol uväznený mesiac a jeho telo bolo už v rozklade

27689

V Rusku sa odohral neuveriteľný príbeh. Muža našli po mesiaci v medvedej jaskyni, pričom sa predpokladalo, že je mŕtvy. Napadol ho totiž medveď, ktorý mu zlomil chrbát, no neskôr ho nechal nažive s tým, že čakal na vhodnú príležitosť, kým ho zje. To však nie je všetko.

bear fotografia
Foto od andrew_j_w

Muž menom Alexander bol len v týchto dňoch objavený poľovnými psami v odľahlej oblasti Tuvy, neďaleko hraníc s Mongolskom. Psy sa ponorili do toho najhlbšieho kúta jaskyne a odmietali odtiaľ odísť. Poľovníci čoskoro zistili, že tam našli ľudské telo. Spočiatku si však mysleli, že ide o mumifikované telo v rozklade, no neskôr zistili, že muž je ešte stále živý. Šokujúce zábery ukazujú, ako sa Alexanderova tvár a telo začali rozkladať po tom, čo ležal mesiac na rovnakej pozícii. Mal otvorené rany a krv mu tiekla z rôznych miest na tele. Jeho sivá koža začala hniť a oči len ťažko dokázal otvoriť. Neskôr nemocničnému personálu povedal, že tam bol vyše mesiaca. Muž dokázal rozprávať veľmi ťažko a len mierne hýbal rukami.

Medvede hnedé sú známe tým, že sa pokúšajú pochovať svoju ulovenú korisť, ktorú zabijú, niekedy čakajú aj niekoľko dní alebo týždňov, než sa k nej vrátia a zjedia ju. Predpokladá sa, že tohto muža si tak skrylo toto majestátne zviera pred ostatnými medveďmi, kým sa mäso rozloží a dozreje. Medvede sa živia takmer hocičím, od listoch, ovocia, rýb až po suchozemské zvieratá, ktoré si ulovia alebo nájdu mŕtve. Svoj brloh využívajú najmä na prezimovanie, pričom častokrát si vyberajú na takéto účely práve jaskyne.

Alexander povedal lekárom, že po celý čas pil moč, aby zostal nažive. Keďže bol vážne zranený, nedokázal sa vôbec hýbať. Lekári povedali, že prvý skutočný zázrak bol to, že ho zviera nezabilo. Taktiež nechápu, ako je možné, že tento muž dokázal takto dlho prežiť bez potravy a bez pitnej vody. Muž si spomína na svoje meno, no nepamätá si priezvisko ani to, koľko má rokov. Nie je známe ani to, ako sa Alexander zotavuje, no isté je, že ešte stále sa nachádza v nemocnici.

Zdroj

Foto: FB

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

5 Komentáre
Najhodnotnejšie
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
Peter
28. júna 2019 22:07

Ako pil ten moc, ked sa nedokazal ani pohnut?

Popel
28. júna 2019 23:27
Odpovedať  Peter

ved sa triafal do papule ne

Popeltykokotko
3. júla 2019 16:34
Odpovedať  Popel

Tak ty si pekny dement

Idk
13. júla 2019 8:42

HOAX

bubu
1. júla 2019 22:49

Uboziaka natocili sanitari v Kaxachtane. Trpi psoriazou a depresiami.