Takto vyzerá novodobý hrdina – zachraňuje totálne zúbožených psíkov a mení ich na nepoznanie

350

Ten, kto zachraňuje psíkov a nepatria mu, si zaslúži obrovskú pochvalu. Aj keď ste zachránili čo i len jedno zviera, počíta sa to. Napokon to môže mať ďalekosiahle účinky a možno tým pomôžete vytvoriť komunitu ľudí, ktorí sa zaujímajú o to, ako žijú zvieratká v ich okolí.

26-ročný David Fernández je jedným z tých, ktorí zachraňuje túlavých psíkov a dáva im druhú šancu na život. Keď uvidíte výsledky jeho práce, tak pochopíte akú obetu podstupuje. Zatiaľ čo okoloidúci by sa najskôr vyhli takýmto neuveriteľne zanedbaným psom, tak tento chlapík ich dokáže zmeniť na nepoznanie. Zároveň im dokáže zaobstarať nový milujúci domov. V čilskom Santiagu je problém s túlavými psami obrovský, pretože ich je tam extrémne veľa a počet ešte narastá.

57% Čílanov nesúhlasí s tamojšou politikou a snažia sa veci zmeniť. Nechcú totiž, aby sa túlavé psy utracovali, ale chcú tento problém riešiť inak. A zdá sa, že sa politika skutočne mení k lepšiemu. Metropolitná regionálna rada v Santiagu sa rozhodla investovať 3 678 000 dolárov na to, aby túlavých psov kastrovali a zabránilo sa tak rastu ich počtu. Nedávne zákony tiež zakázali opustenie domácich miláčikov a zaviedli povinné mikročipy v nádeji, že zvieratá neskončia na ulici. Vyťažení záchranári zvierat a tiež tí, ktorí v tomto probléme pomáhajú však tvrdia, že veľmi dôležité, priam nevyhnutné je vzdelávanie.

A takto vyzerá práca samotného Davida, týchto psíkov zachránil doslova v hodine dvanástej a takto sa im darí dnes:

 

 

Zdroj

Foto: Boredpanda

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre