Má Downov syndróm, no jej úspešnú športovú ani modelingovú kariéru to nezastavilo a je veľkou inšpiráciou

11647

Ak niekto vie aké to je snívať a dosiahnuť svoj sen, tak je to práve Chelsea Werner. Je živým dôkazom toho, že nikto by nemal súdiť iného zato, čo je jeho snom. Chelsea síce trpí Downovým syndrómom, no nezastavilo ju to a stala sa nielen medzinárodne uznávanou modelkou, ale aj majsterkou sveta.

Všetko to začalo tým, že sa Chelsea stala gymnastkou

Chelsea sa narodila v kalifornskom Danville a ľudia v jej okolí si mysleli, že nikdy nebude chodiť. No ako 2-ročná im dokázala opak. Jej rodičia ju však vždy povzbudzovali a dali ju na rôzne športy, až napokon zakotvila pri gymnastike. Svoju športovú kariéru začala vo veku 8 rokov, a to aj napriek všetkým rečiam lekárov či skeptikov.

Veľmi rýchlo sa stala majsterkou sveta

„Som veľmi pozitívny človek a nezaoberám sa obmedzeniami. Som tiež veľmi tvrdohlavá a veľmi tvrdo pracujem. Spôsob, akým ma rodičia vychovali, ma prinútil mať zo seba dobrý pocit,“ povedala cieľavedomá žena. Jej oddanosť, vytrvalosť a obetavosť ju doviedli až k tomu, že sa stala uznávanou atlétkou. 4-krát vyhrala Majstrovstvá USA v špeciálnych olympijských hrách a vo veku 27 rokov už bola dvojnásobnou majsterkou sveta.

Zlákal ju svet módy

Keď však objavila svet módy, zmenil sa jej život. Zatiaľ čo v profesionálnej gymnastke pokračovala, jej charakteristická vytrvalosť a odhodlanosť ju doviedla až k tomu, že oslovila niekoľko modelingových agentúr. Avšak, potom, čo ju odmietli, začala uverejňovať svoje fotografie na internete. Pomohlo jej to až tak, že sa jej ozvala jedna z agentúr.

Do sveta módy priniesla pozitívnu zmenu

We speak je agentúra pôsobiaca v New Yorku, ktorá sa usiluje o pozitívnu zmenu vo svete módy tým, že dáva šancu aj takýmto, možno menej „tradičným“, modelkám. A Chelsea je toho dokonalým príkladom. Ukazuje, že byť jedinečný je oveľa viac ako len to, čo ľudia označujú za dokonalé.

Nie je len modelka

Tisíce rád a komentárov, ktoré dostáva Chelsea na sociálnej sieti dokazuje, že je ten najvyšší čas na pozitívnu zmenu v módnom priemysle. V istom rozhovore sa Chelsea opýtali aké to je byť vzorom. Povedala: „Milujem to! Mnohokrát to počujem od rodičov malých detí. Ak môžem pomôcť niekomu a dať mu takto nádej, prináša mi to šťastie a hrdosť!“ Táto šikovná žena si tak dokázala podmaniť svet športu aj módy. A že sa „niečo nedá“ Chelsea veru nepozná.

 

 

 

Zdroj

Foto: Brightside

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre