7 neuveriteľných náhod, ktoré vás dostanú

44808

 

Náhoda. Súhra okolností, ktorá často nedává logiku, no predsa sa udeje. Nie všetci ľudia na náhody skutočne veria, no úplne vyvrátiť existenciu akéhosi „nezvratného osudu“ nie je vôbec jednoduché. Súčasnosť aj história ľudstva obsahuje nepreberné množstvo príbehov, ktoré nemajú logické vysvetlenie a predsa sa dejú. Prečítajte si niekoľko neuveriteľných príbehov, ktoré sa nemohli stať a predsa sa udiali.

 

Kniha z detstva

Jedného dňa v roku 1920 americká spisovateľka Anne Parrishová navštívila kníhkupectvo v Paríži. Ako prechádzala pomedzi regálmi plnými kníh upútal ju názov jednej z ních. Bola to jej obľúbená zbierka rozprávok Jack Frost a ďalší. Okamžite si ju vzala a ukázala manželovi, pričom si spomenula, že jej z nej v detstve každý večer pred spaním čítavala jej mama. Annin manžel otvoril knihu a na prvej strane našiel adresu majiteľa knihy: „Anne Parish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.“ Anna s manželom nemohli uveriť tomu čo videli, Anna našla po mnohých rokoch dávno stratenú zbierku rozprávok z detstva.

1

 

Partička pokru

 

V roku 1858 po partičke pokru zastrelili spoluhráči z pomsty Roberta Fallona. Upodozrievali ho totiž, že 600 dolárov vyhral počas hry vďaka podvádzaniu. Po Robertovej smrti zostalo jeho kreslo prázdne a žiaden hráč si nechcel privlastniť „podvodných“ 600 dolárov, keďže podľa tradície takéto peniaze nosia nešťastie. Po čase na Robertovo kreslo zasadol nový mladý hráč, ktorému ostatní venovali peniaze mŕtveho Roberta. Počas hry sa novému hráčovi podarilo výhru zvýšiť až na 2200 dolárov. Polícia čoskoro dorazila aby prešetrila vraždu Roberta Fallona a zároveň požadovala, aby bolo 600 dolárov prevedených na Robertových potomkov. Na prekvapenie všetkých prítomných nový hráč uviedol, že Robert Fallon je jeho otcom, ktorého nevidel od siedmych rokov.

 

Dvojitá smrť

 

V roku 2002 sedemdesiatroční bratia – dvojičky zahynuli pri dopravných nehodách ani nie hodinu po sebe na rovnakej ceste v severnom Fínsku. Prvý z bratov zomrel po tom, čo ho počas jazdy na bicykli zrazilo nákladné auto 600 kilometrov od hlavného mesta, Helsínk. Zomrel ani nie 1,5 kilometra od miesta kde o niečo neskôr rovnakým spôsobom zahynul jeho brat. „Toto je jednoducho historická a osudová náhoda. Aj keď je táto cesta rušná, nehody sa tu nestávajú každý deň,“ povedala pre agentúru Reuters policajná hovorkyňa Marja-Lena Huhtala. „Vstávajú mi z toho vlasy dupkom, keď si uvedomím, že tí dvaja boli bratia, jednovaječné dvojčatá. Myslím si, že ich osud bol zakončený niekym zhora,“ dodala.

 

Náhoda Edgara Allana Poa

 

V 19. storočí napísal slávny autor hororových príbehov Edgar Allan Poe knihu Príhody Arthura Gordona Pyma. Dej sa odohráva na šírom mori, kde štyria stroskotanci bojujú o život. Nakoniec sa rozhodnú zabiť a zjesť plavčíka Richarda Parkera. O niekoľko rokov neskôr, v roku 1884 stroskotala plachetnica Mignonette. Katastrofu prežili štyria námorníci, ktorí sa plavili niekoľko dní v záchrannom člne na otvorenom mori. Nakoniec sa traja z nich rozhodli pre strašné riešenie – pre to aby prežili, zabili a následne zjedli plavčíka. Jeho meno bolo Richard Parker.

4

Kráľovská zhoda

Jedného dňa sa taliansky kráľ Umberto I. vybral do reštaurácie v meste Monza na večeru. Počas rozhovoru s majiteľom reštaurácie si kráľ okamžite všimol ich neuveriteľnú fyzickú podobu. Neskôr vyšli najavo mnohé ďalšie podobnosti medzi nimi. Obaja muži sa narodili v rovnaký deň aj rok – 14. marca 1844 a dokonca v rovnakom meste. Obaja si vzali za manželku ženu s rovnakým menom, Margherita. Majiteľ otvoril reštauráciu presne v deň Umbertovej korunovácie. 29. júla 1900 sa kráľ Umberto dozvedel, že majiteľ reštaurácie bol zastrelený za zvláštnych okolností. Umberto svojho „dvojníka“ neprežil ani o deň, o pár hodín bol totiž aj on zastrelený skupinou anarchistov.

Padajúce dieťa

V roku 1930 v meste Detroit kráčal jednou z mnohých mestských ulíc muž menom Jospeh Figlock. Netušil, že o pár sekúnd sa stane osudovým anjelom strážnym v živote jednej mladej mamičky. Práve v tom čase totiž neštastnou náhodou vypadlo z okna nad ulicou jej dieťatko priamo do Figlockovho náručia. O rok neskôr sa Joseph ocitol na rovnakej ulici a … opäť zachránil život rovnakému dieťatku, ktoré opäť padalo z okna. Zhody okolností sú niekedy skutočne osudové, no čo hovoríte na osudovosť na druhú?

Záhadný mních

V 19. storočí v Rakúsku žil takmer slávny maliar Joseph Aigner. Ten sa zrejme pre nedostatok talentu alebo odozvy verejnosti rozhodol skoncovať so svojím životom. Počas jeho prvého pokusu o samovraždu (chcel sa obesiť) vo veku 18 rokov, bol zachránený neznámym mníchom. Ako 22 ročný sa pokúšal znova obesiť a znova ho zachránil ten istý mních. O osem rokov neskôr bol odsúdený na šibenicu za jeho politické aktivity. Ale znova bol jeho život zachránený zásahom tajomného mnícha. Aignerove pokusy skoncovať zo životom pokračovali a nakoniec sa mu podarilo odísť z nášho sveta vo veku 68 rokov, keď si vpálil do hlavy guľku. Niet divu, že jeho pohreb viedol jeho osudový kapucínsky mních, ktorého meno sa Jospeh Aigner nikdy nedozvedel.

6

 

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre