Spoločnosť Mattel predstavila novinku. Na trh uviedla bábiku Barbie s Downovým syndrómom

971

Spoločnosť Mattel uviedla na trh svoju prvú bábiku s Downovým syndrómom. Táto novinka má snahu pomôcť deťom, ktoré si prechádzajú podobnou situáciou. Spoločnosť pri vytváraní bábiky spolupracovala s National Down Syndrome Society (NDSS) a lekárskymi expertmi z USA. 

Zdroj: Youtube

V minulosti čelil tento americký hračkársky gigant viacerým kritikám, pretože ich tradičná Barbie nepredstavovala skutočné ženy. Spoločnosť sa v uplynulých rokoch snažila o reputáciu a vytvorila bábiky s načúvacím prístrojom, protetickou končatinou či s invalidným vozíkom. Hlavným cieľom bolo, aby sa všetky deti videli v Barbie

Nová bábika Barbie má kratšiu postavu, dlhší trup a jej tvár je okrúhlejšia s menšími ušami, plochým nosovým mostíkom a mandľovými očami. Tento skvelý krok ocenili charitatívne organizácie, rôzne spoločnosti, ale aj známa modelka s Downovým syndrómom, Ellie Goldstein. Čo hovoríte vy na tento nápad? 

ZDROJ

Lucia Gajdošová
Ahojte :) Volám sa Lucia a aktuálne pracujem v marketingovej agentúre. Som milovníčkou kníh, kávy, cestovania a spoznávania nových miest. Popri práci sa venujem aj foteniu a sociálnym sieťam.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre