Chlapík sa vydal na potulky po kostarickom pralese a odniesol si odtiaľ vzácne zábery

592

Chlapík sa vydal na výlet do kostarického dažďového pralesa, aby vyfotografoval nejaké nezvyčajné zvieratká. Spočiatku nemal presne určené o aké druhy pôjde. Počas prechádzky pralesom napokon narazil na netopiere zvané honduranské biele netopiere.

Sú to maličké tvory, čo môžete vidieť aj na fotografiách. Ich veľkosť sa medzi samcami a samičkami líši len naozaj minimálne. Samce sú však o niečo väčšie a ťažšie ako samice a dorastajú len do približne 5 centimetrov. Tieto netopiere hniezdia pod listami rastliny zvanej Heliconia, ktorá slúži aj ako ich potrava. Sú to vegetariáni a väčšinou času svojho života strávia pod týmito listami. Na každom liste je asi 6-7 netopierov a jednoducho a pokojne si tam žijú svoj život.

Teraz, keď sú tieto malé netopiere takmer na zozname ohrozených druhov, je ešte ťažšie ich nájsť. No tomuto chlapíkovi sa to podarilo a o svoje vydarené fotografie sa následne podelil s celým svetom.

 

 

 

Zdroj

Foto: Boredpanda

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre