8 „tajných“ funkcií na smartfónoch, o ktorých až 90% ľudí vôbec nevie

9974

Pravdepodobne neexistuje osoba, ktorá nemá takmer vždy po ruke smartfón každú možnú chvíľu. Napriek tomu však nie je veľa ľudí, ktorí vedia o všetkých neuveriteľných veciach, ktorých sú tieto zariadenia v skutočnosti schopné. Dnes sa však dozviete o 8. 

Najľahší spôsob ako šetriť batériu

Všetko čo musíte urobiť je nastaviť si na mobile tmavšie alebo matné pozadie. Dnes to už na niektorých smartfónoch funguje tak, že automatické zvýraznenie pixelov sa vypne a vaše zariadenie sa bude nabíjať oveľa dlhšie. Táto funkcia zatiaľ nie je k dispozícii pre všetky zariadenia s Androidom, ale už je implementovaná vo väčšine zariadení od Samsungu.

Prevod textu na reč

Tento článok si nemusíte čítať, ale viete si ho aj vypočuť, ak máte zariadenie s Androidom. Ak teda chcete radšej počúvať informácie než si ich čítať, tak prejdite do časti Nastavenia -> Vstup a zapnite možnosť Výstup prevodu textu na reč.

Diaľkové ovládanie smartfónu

Stačí prejsť do Nastavení -> Zabezpečenie -> Správcovia zariadení a začiarknuť políčka vedľa Správca zariadenia Android, vzdialene lokalizovať toto zariadenie a Povoliť vzdialené uzamknutie. Ak stratíte svoj mobil, tak týmto spôsobom si ho môžete vyhľadať a zablokovať bez straty údajov prostredníctvom webovej stránky.

Režim hosť

Ak chcete dočasne dať svoj telefón inej osobe a zároveň si zachovať dôvernosť vašich osobných údajov, použite režim hosťa. Viete si tam dokonca vybrať, ktoré akcie bude môcť osoba, ktorá manipuluje so smartfónom, vykonať.

Screen

Ľudia so slabým zrakom často netušia, ako im táto funkcia môže pomôcť. Stačí prejsť do časti Nastavenia -> Zjednodušenie ovládania -> Zväčšenie. Potom si budete môcť priblížiť ktorúkoľvek časť displeja jednoduchým ťuknutím na ňu.

Režim hotspot

Aby ste používali Internet na rôznych zariadeniach, tak už si kvôli tomu nemusíte kupovať samostatný 3G modem alebo router, pretože to váš smartfón dokáže všetko zariadiť. Prejdite do časti Nastavenia -> Zdieľanie internetového pripojenia a následne zapnite prenosný hotspot. 

Ovládanie smartfónu hlavou

Existujú situácie, keď potrebujete robiť niečo s mobilom, ale vaše ruky sú zaneprázdnené či máte iný problém a telefón do ruky akurát chytiť nemôžete. Aj na to existuje riešenie. Po inštalácii bezplatnej aplikácie s názvom EVA Facial Mouse budete môcť ovládať svoje zariadenie pohybmi hlavy!

Tajná hra

Počnúc Androidom 2.3 Gingerbread, dáva Google malý tajný darček pre používateľov ich zariadení. Ako sa k nemu dostať? Najprv prejdite do časti Nastavenia a vyberte možnosť Informácie o telefóne alebo Informácie o tablete. Niekoľkokrát rýchlo klepnite na verziu Android a keď sa na obrazovke objaví malý marshmallow, znova naň rýchlo klepnite a otvorí sa špeciálna minihra. 

 

 

Zdroj

Foto: Brightside

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre