Chlapík stratil kvôli pandémii prácu, a tak si založil kuraciu farmu a už sa jej nechce vzdať

876

Pandémia spôsobila už mnoho škôd. Okrem ľudských životov niektorí prišli aj o svoje živobytie. Stratiť prácu nie je nič príjemné, no niektorí ľudia sa to rozhodli využiť vo svoj prospech a začali sa venovať niečomu inému. Max Dudley je jedným z tých, ktorý stratu práce považoval za príležitosť zmeniť svoj smer a začal sa venovať chovu kurčiat.

Foto od Instagram

Ešte keď nebola pandémia, chlapík žil v Londýne a pracoval ako výrobca nábytku. Avšak, strata práce spôsobila, že Max si už nemohol dovoliť platiť vysoký nájom, a tak sa z Londýna vysťahoval. Vrátil sa teda späť tam, odkiaľ pochádza, a to do mestečka Hertfordshire. Rozhodol sa odštartovať nový biznis a začal chovať sliepky. „Môj starý otec založil spoločnosť na vývoz a dovoz potravín. A z tohto dôvodu som sa začal zaujímať o poľnohospodárstvo,“ povedal Max.

Chlapík povedal, že pracoval pre rodinný podnik už ako 20-ročný, ale vždy sa skôr cítil na manuálne práce a nebavilo ho sedieť v kancelárii. V roku 2018 dokonca odišiel na Nový Zéland študovať vývoj poľnohospodárskych ekosystémov, ktoré majú byť udržateľné a sebestačné. Nuž, ale začiatok chovu sliepok nebol ľahký, pretože nemal svoj pozemok, a tak bol nútený osloviť miestnych farmárov a s ich menšou pomocou nejaký získať.

Foto od Instagram

V okolí našiel 50 fariem, ktorým poslal listy so žiadosťou o pomoc. „Mal som šťastie a ozvali sa mi Lee a Steve z farmy Hill s tým, že môžem chovať sliepky na ich farme,“ povedal. Max je už dnes hrdým majiteľom stoviek kurčiat, o ktorých hovorí, že sú to jeho deti. Aktuálne dováža vajcia do širokého okolia. Max prezradil, že chce farmárčiť šetrne k životnému prostrediu a čo najudržateľnejším spôsobom.

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre