8 nepríjemných vlastností, ktoré sabotujú vašu obľúbenosť

612

Každý človek na svete chce, aby ho mal niekto rád. V dnešnej dobe lajkov a komentov, to platí o to viac. Každý chce byť obľúbený. Pravdou však je, že možno ste obľúbení na sociálnych sieťach a máte množstvo followerov, no v skutočnom živote to tak úplne nie je. Príčinou môžu byť vaše vlastnosti, ktorými druhých odplašíte alebo naštvete. Možno si ich nie ste vedomí a preto vám prinášame zoznam. Pokiaľ chcete zapracovať na svojej obľúbenosti, je dobre na nich pracovať a odstrániť ich.

Ste príliš zahľadení do seba

Zdroj: canva

Pre človeka je prirodzené, že rád o sebe rozpráva. O svojich starostiach, ale aj úspechoch. Určite to poznáte. Pokiaľ ste ešte aj veľmi zhovorčivý, dokázali by ste o sebe hovoriť celé hodiny. Keď však celá vaša konverzácia stále smeruje k vám, ľudia okolo vás sa budú cítiť nepríjemne a nebude chcieť v konverzácii pokračovať. Dávate tým najavo svoj nezáujem o nich. Konverzácia by mala prúdiť všetkými smermi, ak nechcete niekoho vytáčať už len svojou prítomnosťou. Nemôžete zo seba neustále robiť stredobod pozornosti. Skúste sa tomu vyhnúť tým, že si začnete uvedomovať, ako dlho už o sebe rozprávate. Učte sa empatii a zaujímajte sa o ľudí zapojených do rozhovoru. Výsledok bude lepší, než by ste čakali.

Ste nerozhodní

Zdroj: canva

Nemusíte v každej situácii a za každých okolností vedieť, čo chcete. Je však fajn vedieť sa rozhodnúť, keď je to nutné. Neexistuje nič iritujúcejšie, ako keď niekto stále váha aj nad úplnými maličkosťami. Zaberá to strašne veľa času a je to znakom toho, že si nie ste istí sami sebou. Rozhodovať sa polhodinu, aký džús na pitie si nakoniec dáte, je predsa len trošku veľa aj na tých trpezlivejších vo vašom okolí. Každý robí chyby. Čiže aj keď sa rozhodnete nesprávne, nič sa nedeje. Pokiaľ poznáte sám seba, tak predsa musíte vedieť čo máte radi a čo nie. To je skvelý základ na to, aby ste sa naučili rýchlejšie rozhodovať. Pokiaľ máte pocit, že sa tak dobre nepoznáte, tak sa začnite spoznávať.

Ste nezodpovední

Zdroj: canva

Žijeme rýchlu dobu a všetci máme kopu povinností a sme zaneprázdnení. Ale keď sa raz na niečom s niekým dohodnete, bolo by fajn to dodržať. Či už neprídete niekam kam ste mali alebo neurobíte niečo, čo ste sľúbili, je to nepríjemné. Vaši blízki, priatelia a kolegovia budú mať pocit, že sa na vás absolútne nemôžu spoľahnúť. To vám na obľúbenosti určite nepridá. Vaše vzťahy so všetkými začnú byť vlažné, práve z toho dôvodu. Pamätajte, že keď si neviete stáť za svojim a neviete dodržať slovo, robí vás to nedôveryhodnými.

Ste príliš kritickí

Zdroj: canva

Na všetko a na každého máte svoj názor. Čo by bolo ako tak v poriadku. Ale to, že máte potrebu neustále všetkých a všetko kritizovať, už v poriadku nie je. Veď sa nad tým zamyslite. Idete niekam von. Je tam s vami niekto, čo od začiatku má k niečomu pripomienky. To pivo je teplé, tá čašníčka je drzá, tá hudba sa nedá počúvať a podobne. Pokazí to náladu úplne každému z partie. A teraz si predstavte, že ten človek ste vy. Nepríjemné, však? Niekedy si naozaj neuvedomujeme, že sme ako ušomraní starci, ale stáva sa to. Skúste si na to dávať väčší pozor.

Ste negatívni až príliš

Zdroj: canva

Milujete katastrofické scenáre a radi sa s nimi podelíte. Vlastne o nich poviete každému, kto je ochotní počúvať. Byť non – stop negatívne nastavení nerobí dobre ani vám ani ostatným okolo vás. Je to ako keby ste stále so sebou priniesli šedý mrak. Nikto vám už nechce povedať, že sa z niečoho teší, len aby ste tú radosť nezabili negatívnou poznámkou. Je to teda na vás. Trocha realizmu s optimizmom určite vo vašom živote chýba. Bonus je, že sa aj vy budete cítiť lepšie.

Ste príliš úzkoprsí

Zdroj: canva

Máte svoje nastavené koľaje a stereotypy a tých sa držíte. Nepripúšťate žiadne novinky, žiadne zmeny, proste nič. Ste za overené postupy a spôsoby. Dokonca sa ani len nechcete ísť najesť do novej reštaurácie, lebo v tej starej je vám fajn. Oberáte sa tak o veľké množstvo skúsenosti a zážitkov. Budete tak považovaní za nudného a málokto bude chcieť s vami tráviť čas. Trošičku sa otvorte novým výzvam a veciam a váš život bude krajší. Ľudia vás budú mať radšej.

Vždy všetkých prerušujete

Zdroj: canva

Tak tento typ správania považujeme za najviac popudlivý. Nie je nič horšie, ako keď vás niekto v jednom kuse prerušuje. Ako keby, to čo chce povedať on bolo vždy dôležitejšie, lepšie, krajšie. Jednoducho to dokáže poriadne vytočiť. Účastníci konverzácie sa potom cítia odstrkovaní a radšej idú hovoriť s niekým iným. Je to naozaj veľmi nepríjemné. V tomto prípade je najlepšie si trénovať trpezlivosť a naučiť sa nechať druhých dohovoriť. Vy môžete hovoriť, keď na vás príde rad. Trénujte si aj aktívne počúvanie iných.

Príliš sa obraňujete

Zdroj: canva

Ktokoľvek vám povie čokoľvek trochu negatívne, hneď sa dáte do prehnane obranného a vyčítavého postoja. Ste veľmi vzťahovačný a aj dobre mienená poznámka vás dokáže vytočiť. Ukazuje to, že ste nevyspelí a že sa s vami nedá v pohode porozprávať aj o trocha nepríjemných veciach. Zamyslite sa nad tým, či niektoré úplne nevinné poznámky smerované na vašu osobu sú naozaj hodné vášho rozčuľovania. Ako dospelí musíme vedieť prijať konštruktívnu kritiku a vedieť si z nej zobrať maximum pre svoj osobný rast. Nie sa odúvať ako malé dieťa. To je momentálne vaša úloha. Naučte sa prijať kritiku. Trocha sebareflexie ešte nikomu neuškodilo.

Zdroj

Kristína Vait
Milujem knihy, psychológiu, zvieratá a písanie. Inšpiráciu a energiu čeprám z prírody a skvelých ľudí, ktorí ma obklopujú
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre