Výskumná stanica zamestná až 200 ľudí, ktorí budú pracovať na Antarktíde cez zimnú sezónu a ponúkajú lukratívny plat

1471

Austrálska výskumná stanica ponúka zaujímavé pracovné miesta pre 200 ľudí, ktorí sa vyberú cez zimnú sezónu na Antarktídu. Podľa denníka Daily Mail, Australian Antarctic Division hľadá kvalifikovaných pracovníkov, ktorí by boli ochotní stať sa ich zamestnancami a vydať sa na štyri až pätnásťmesačné pobyty na Antarktíde, aby pomohli pri výskumoch na staniciach Casey, Davis a Mawson, taktiež na stanici nachádzajúcej sa na ostrove Macquarie Island.

antarctica fotografia
Foto od 12019

V Austrálii a na Antarktíde je momentálne leto. Antarktída má totiž iba dve ročné obdobia, a to leto a zimu. Zima trvá od marca do septembra. V zime sú však základne vo všeobecnosti prázdne, nájdete tam tak asi okolo 20 ľudí. Podmienky tam nie sú ľahké a nie každý ich zvládne. Spomínaná výskumná stanica ale hľadá do svojho tímu šéfkuchárov, zásobovačov, lekárov, IT pracovníkov, zváračov, mechanikov, tesárov aj inštalatérov. Niektoré nové zručnosti sa budú vyučovať aj na výskumných základniach počas pracovného obdobia. Nielenže je to jedinečná príležitosť na rozvoj zručností, ale títo pracovníci budú pomáhať pri vedeckých výskumoch a vyskúšajú si život na skutočne jedinečnom mieste. Je to taktiež skvelá príležitosť vidieť skutočné antarktické zvieratá ako sú tučniaky a prírodné javy akými sú napr. aurora australis.

antarctica fotografia
Foto od Christopher.Michel

Navyše sú tieto pozície obzvlášť lukratívne. Vybraní uchádzači budú poberať základný plat, ktorý sa bude líšiť v závislosti od pozície, no program ponúka aj dodatočný príspevok vo výške 42 000 dolárov ročne. Okrem tohto dodatočného príspevku daný odborník zarobí takmer 90 000 dolárov ročne. Z dôvodu jedinečného miesta pracoviska a izolácie musí byť však každý záujemca podrobený psychotestom a fyzickým testom. Ďalšou vecou, na ktorou budú brať pri výbere ohľad je to, či daný jedinec dokáže pracovať a dobre vychádzať s tímom ľudí.

 

 

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

1 Komentár
Najhodnotnejšie
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
prokop
20. decembra 2019 15:27

kde sa mozem prihlasit?