Bol John Lennon hudobník, ktorý textami o láske a porozumení zakrýval svoju pravú tvár?

1211

História často idealizuje osoby na základe ich práce a prínosu do kultúry alebo politiky. Opýtajte sa napríklad na Winstona Churchilla v Indií a v Anglicku alebo na  Matku Terezu a jej pasívno agresívnom pôsobení v Afrike. Podobnou historickou postavou je aj John Lennon, ktorý ako líder skupiny Beatles preslavili texty o láske a porozumení. Aký bol však John vo svojom súkromí?

John Lennon fotografia
Foto od badgreeb RECORDS – art -photos
  • Počas svojho prvého manželstva s manželkou Cynthiou ju pristihol tancovať s  Stuartom  Sutcliffom. John zareagoval fackou svojej manželke, ktorá si následne udrela hlavu o stenu.

 

  •  Po troch mesiacoch sa dali znova dokopy. Na základe výpovede upratovačky John zase „uštedril“ Cynthií facku a varoval ju aby sa k nemu už nevracala.

 

  • Keď sa mu narodil syn Julian nejavil o neho 3 dni záujem. Po tom sa na neho skočil „mrknúť“ a odišiel na dovolenku do Barcelony s Brianom Epsteinom.

 

  • Zo vzťahu John / Brain  si raz uťahoval Bob Wooler . John v podnapitom stave zmlátil Woolera do bezvedomia a polámal mu niekoľko rebier.

 

  •  Často sa o svojom synovi vyjadroval ako o „nehode“  alebo, že “ vyšiel z fľaše whiskey“

 

  • Počas manželstva mal často aférky.

 

  • John vynechal svojho vlastného syna z poslednej vôle.  Julian si musel v aukcií vydražiť nejaké otcove veci aby mal  aspoň nejakú pamiatku.

 

  •  John písal texty o láske a porozumení. V súkromí mal k týmto hodnotam veľmi ďaleko. Obľuboval si robiť srandu z postihnutých ľudí.

https://youtu.be/sdnrFUHdYpg

zdroje

 Cynthia Lennon – Wikipedia

 Julian Lennon – Wikipedia

 

 

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre