9 faktov o hercovi menom Rowan Atkinson – mužovi, ktorý baví ľudí bez toho, aby povedal čo i len jedno slovo

13593

Nezáleží na tom, že Rowan Atkinson má na konte viac ako 50 filmov, keď svet ho aj tak pozná z filmového počinu Mr. Bean, kde hral hlavnú úlohu. Aj napriek tomu, že vo filme nič nehovorí, tak zožal naozaj veľký úspech. Samotný herec má však zaujímavý život, pretože prešiel si dlhú cestu, až sa napokon presadil v komédiách. V článku sa o ňom dozviete rôzne zaujímavé fakty.

9 Facts About Rowan Atkinson: A Man Who Made the Whole World Laugh Without Saying a Word

Má vodičský preukaz na nákladné vozidlá

Diváci sú zvyknutí najmä na jeho mini autíčko, ktoré sa s ním spája práve kvôli filmu Mr. Bean. Rowan je však známy luxusnými značkami športových áut, ktorými sa ukazuje aj na červenom koberci. Len málokto však vie, že má vodičský preukaz na ťažké nákladné vozidlá, teda tie, ktoré majú viac ako 3,5 tony.

Je posadnutý autami a často píše články do časopisu

Jeho vášeň pre automobily prerástla až do takej podoby, že herec píše pre CAR Magazine, aby sa tak podelil o svoju vášeň s čitateľmi. Má naozaj zaujímavú zbierku áut, ktorá zahŕňa značky ako Audi A8, Škoda Superb či dokonca vzácny McLaren F1. O značke Porsche sa vyjadril, že sú to skvelé autá, ale nie je ich fanúšik a nevie si predstaviť, žeby ich mal doma.

Koktá

Je to možno prekvapivé, no je to tak. Aj preto niet divu, že jeho úloha vo filme Mr. Bean bola pre neho ako vyšitá, pretože drvivú väčšinu času vo filme bol ticho. Má ťažkosti najmä s vyslovovaním slov, v ktorých je uvedené písmeno B alebo P. Pred vyslovením týchto slov si robí malú prestávku.

9 Facts About Rowan Atkinson: A Man Who Made the Whole World Laugh Without Saying a Word

Bol spolužiakom Tonyho Blaira

Rowan chodil na prestížnu súkromnú základnú školu v Durhame, kde bol jeho spolužiakom Tony Blaire – bývalý britský premiér.

Je častým hosťom na kráľovských oslavách

Jeho okruh priateľov totiž pozostáva aj z veľmi známych a veľkých mien. Bol dokonca pozvaný na svadbu členov kráľovskej rodiny – princa Williama a tiež princa Charlesa.

Rowan Atkinson použil vo svojom filme Johnny English svoje vlastné auto

Mnohí určite tento film poznáte, no možno ste nevedeli, že v ňom použil vlastný automobil značky Aston Martin V8 Vantage Oscar India. Ide o veľmi drahý a výkonný automobil.

Foto od Brightside.com

Má magisterský titul z elektrotechniky

Herec skutočne študoval elektrotechnický odbor na Newcastle University a následne prestúpil na Queen’s College na Oxford, kde získal magisterský titul. V štúdiu pokračoval ešte ďalej, no napokon sa rozhodol venovať komédii na plný úväzok a doktorandské štúdium nedokončil.

Mr. Bean sa mal volať inak

Tento počin sa spočiatku volal Mr. White, následne tvorcovia navrhovali názvy, ktoré obsahovali názov nejakej zeleniny. Názov sa preto následne zmenil na Mr. Cauliflower, až napokon sa definitívne rozhodli pre Mr. Bean. Najprv sa natočilo 14 častí šou, neskôr boli vydané 2 filmy, animovaná séria, knihy a tiež videohry.

Svoju rodinu zachránil pred pádom lietadla

Spolu so svojou rodinou leteli v súkromnom lietadla nad Keňou, keď odrazu pilot lietadla omdlel. Rowan však okamžite začal konať a kým pilota prebudil, dokázal pilotovať lietadlo sám. Napokon sa pilotovi podarilo zotaviť a s lietadlom bezpečne pristál.

Foto od Brightside.com

 

 

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre