Prečo sa zaspáva oveľa ťažšie, keď nemáte koho alebo čo objímať?

3710

Na prvý pohľad sa to zdá ako maličkosť, no niekedy stačí aj tá a vy budete odrazu zaspávať oveľa ľahšie a tiež rýchlejšie. Problém so zaspávaním osamote poznajú napríklad ľudia, ktorí trpia úzkosťou. Aj keď zvyk niečo objímať pred spaním možno spájať so spánkovou polohou plodu od detstva, tak v skutočnosti vôbec nejde o to. Či už je to len obyčajná plyšová hračka alebo mäkký vankúš, všetko sú to dôležité vecí, ktoré sú pri zaspávaní dôležité. Prečo je tomu tak sa dozviete.

Zmierňuje to vaše chrápanie alebo spánkovú apneu

Spánková apnea je porucha spánku, pri ktorej dýchanie človeka nie je také plynulé, ako by malo byť. Takto ste v skutočnosti pravidelne rušení. Výsledkom je napokon to, že sa neustále prebúdzate počas noci a máte pocit rannej únavy či celodennej ospalosti. Váš návyk objímania vankúšov má totiž fyzickú výhodu v redukcii tejto poruchy spánku. Vankúš dokáže podporiť celé vaše telo a väčšinou vás „prinúti“ spať na boku, čím predídete aj chrápaniu.

Nechcete sa cítiť osamelí

Niektorí tvrdia, že keď niečo objímajú, tak majú pocit, akoby sa s niekým maznali. Nie sú všetci plyšové medvedíky, ale keď ste úplne sami a v podstate vás už unavuje, že to tak je, tak veľmi pomôže chytiť sa niečoho. A niekedy skutočne postačí len obyčajný vankúš.

Silné puto

Objatie vankúša vám poskytne emočné pohodlie počas spánku. Ľudia, ktorí spia v tejto polohe sú vlastne väčšinou jednými z tých, ktorí si vážia silné puto vo vzťahoch, najmä v rámci rodiny. Sú tiež veľmi nápomocní a milujú urobiť čokoľvek pre ľudí, ktorých milujú a o ktorých sa starajú.

Počas spánku zvyknete niekoho alebo niečo objímať

Ak ste si už v určitom okamihu vytvorili rutinu, pretože funguje, napríklad vstávanie v rovnakom čase alebo rovnaká ranná a večerná rutina, ste vlastne zameraní na opakovanie tej istej činnosti v pravidelných intervaloch. A podobná rutina je aj to, keď každú noc pred spaním niečo objímete.

Túžite po objatí, keď útočí úzkosť

Úzkosť jednoznačne dokáže sťažiť spánok. A ak máte práve takéto nepríjemné obdobie, tak je vždy dobré urobiť si zo svojej postele pohodlnú zónu. Dokáže to totiž veľmi ľahko zmierniť pocit úzkosti.

 

 

 

Zdroj

Foto: Brightside

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre