Pod budovou v Číne našli obrovskú sochu Budhu bez hlavy, ktorá má cca 1000 rokov

2364

Pod čínskym panelákom našli sochu Budhu bez hlavy – tú totiž nahradil samotný panelák, teda akoby samotný Budha podopieral celú budovu. Väčšina obyvateľov tejto bytovky doteraz ani len netušila, že sa tam niečo také nachádza. Údajne má táto úchvatná socha približne tisíc rokov.

Foto od youtube

Takmer 10 metrov vysoká postava Budhu bola odhalená v obytnej časti Chondgqind. Jeden z obyvateľov sa k danej téme vyjadril takto: „Keď som bol malý, táto socha tu bola. A mala aj hlavu, no tú neskôr zničili.“ Ďalší človek zas povedal, že v danej oblasti sa predtým nachádzal chrám. Údajne ho zbúrali v 80. rokoch minulého storočia, kedy sa začali vo veľkom stavať nové bytové jednotky. „Počul som, že táto socha bola postavená približne pred 1 000 rokmi,“ dodal.

Foto od Instagram
Foto od Instagram

Miestny úrad začal v danej veci konať a vyšetrovanie zobral do vlastných rúk. Chcú zistiť ako sa tam táto socha dostala a viac o jej histórii, pretože doteraz sa nevie takmer nič.

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre