Raňajkujete zlaté lupienky? Pomôžeme vám s ich výberom

959

Kukuričné lupienky alebo cornflakes sa možno objavujú aj na vašom tanieri. Sú veľmi jednoduchou alternatívou sýtych a rýchlych raňajok. Sú aj zdravé alebo len chutné? V našich obchodných reťazcoch je celkom dobrý výber, ktorý nás láka zložením i obalmi. Podiel kukuričnej zložky je takmer rovnaký u všetkých značiek. Ich chuť už musíte vyskúšať sami. Vyberte si tie najvhodnejšie práve pre vás, aby boli vaše rána výnimočné.

Urobte si veselšie rána

Cornflakes sa najčastejšie vyrábajú z kukuričnej múky. Lupienky sa obohacujú vitamínmi, minerálmi a vlákninou. Raňajky by nám mali pokryť našu potrebnú energiu. Treba dávať pozor, aby neboli prehnane prisladzované. V takom prípade by sme si ich nemali dopriať na každé raňajky.

Ak je však pre vás ráno bez nich smutné, doprajte si radosť. Trh je nimi už skutočne presýtený a nájdete všetko, čo máte radi. Dokonca je v ponuke aj bezlepková verzia. Potešia vás značkové i neznačkové, drahšie alebo lacnejšie.

 

Vedeli ste, že…

… história kukuričných lupienkov siaha už do 19. storočia? Skupina , začala pripravovať toto jedlo z kukurice kvôli diéte. Do dnešnej podoby ich navrhli bratia Kellogovci. Svoj vynález a postup pri výrobe si nechali patentovať v roku 1896.

 

Cornflakes bio nesladené

Sú osvedčenou raňajkovou klasikou. Môžu byť aj snackom počas dňa. Stačí pridať jogurt alebo mlieko. Doplnenie ingrediencí už závisí od vašich chutí. Či už pridáte orechy alebo ovocie, záleží na vašej nálade. Kukurica je bohatá na vitamíny skupiny B. Pomáhajú pri koncentrácii a zachovaní dobrej pamäti. Obsahujú aj vitamíny C, E, zinok a horčík.

 

Clever cornflakes

Niektoré obchody majú výrobky pod svojou značkou. Patria k nim aj chutné clever cornflakes, ktoré nájdete v . Sú veľmi chutné a cena tiež poteší. Vyrábajú sa z jemnej kukurice Plata a sú vhodné nielen na raňajky.

Majú len 1 % tuku a zabezpečia vám skvelý štart do dňa. Obsahujú vitamíny a už je len na vás, ako si ich dochutíte. Nie sú ani tenké, ani hrubé a navyše príjemne prepečené.

 

Cornflakes v čokoláde

Ak ste priaznivci čokolády, aj tu si prídete na svoje. Dávate prednosť bielej alebo hnedej mliečnej čokoláde? Určite si pohladíte vaše chuťové bunky. Obsahujú okrem kakaového masla aj sušené mlieko. Kým ich zalejete mliekom, môžete si pripraviť aj vlastný orieškovo-ovocný mix. Výborne ozdobia aj dezerty.

 

TIP

Ak vaša chuťová fantázia pracuje aj po raňajkách, môžete cornflakes využiť aj ako ingredienciu pri rôznych .

 

Nestlé Cornflakes

Tieto lupienky síce obsahujú cukor, ale minimálne množstvo. Len necelú desatinu na celý obsah. Sú však slanšie. Cena zodpovedá značke a je vyššia. Vitamíny a energetická hodnota zodpovedajú kvalite a uspokoja vaše chute.

 

Zhrnutie

Pri niektorých výrobkoch sú uvádzané veľmi podrobné informácie, pri iných je ich menej. Nie sú však preto chuťovo odlišné. Niektoré možno potešia ešte viac. Záleží na vás, čomu dávate prednosť. Odlišná býva aj energetická hodnota či podiel vlákniny. Nájdite si tie najlepšie a doprajte si raňajky, aké máte radi. Nespoliehajte sa však na vyššiu cenu. Nemusí byť zárukou dobrých lupienkov. Niektoré sú priveľmi tenké, iné príliš hrubé. Ich rozmanitosť je veľká. Vy si zvoľte tie, čo ulahodia vášmu mlsnému jazýčku.

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre